• Подолинскій С. Трудъ человҍка и его отношеніе къ энергіи : препринт / С. Подолинскій. – 1880. – С. 135-211.
  • Еззелл К. Культура часу / К. Еззелл // Світ науки. – 2003. – №3-4. – С. 54.
  • Злупко С. М. Основи екогомології / С. М. Злупко ; Львівський національний університет імені Івана Франка. – Львів, 2003. – 240 с.
  • Карпенко П. О. Основи раціонального і лікувального харчування : навч. посіб. / П. О. Карпенко, С. М. Пересічна, І. М. Грищенко, Н. О. Мельничук ; заг. ред.: П. О. Карпенко ; Київський національний торговельно-економічний університет. – К., 2011. – 504 с.
  • Основний обмін // Фармацевтична енциклопедія. Сайт. – 2017. – Режим доступу: http://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/3135/osnovnij-obmin
  • Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії» від 18.11.1999 №272. – Режим доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0834-99
  • Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України за 2015 рік : статистичний збірник. – Київ: Державна служба статистики України, 2016. – 55 с.
  • Витрати і ресурси домогосподарств України у 2015 році (за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств України) : статистичний збірник. У 2-х ч. Ч. 2 / Державна служба статистики України. – К., 2016. – Режим доступу: http://ukrstat.org/uk/druk/publicat/kat_u/publdomogosp_u.htm
  • У 2013 році серед європейських країн в Україні найбільше витратили на продукти харчування, а найменше на культуру // Інформаційно-аналітичний центр Infolight. Сайт. – 2013. – Режим доступу: http://infolight.org.ua/content/u-2013-roci-sered-ievropeyskih-krayin-v-ukrayini-naybilshe-vitratili-na-produkti-harchuvannya-naymenshe-na-kulturu