Науково-практичний журнал
УКР   ENG
Регіональна економіка
   



Журнал Регіональна економіка -- re2018.04.056

Репозитарій ІРД НАНУ Репозитарій НБУВ УДК 338.43:332.1(477); JEL L66, O15, Q18
Фера-Клемонца О. Ю. Тенденції розвитку продовольчого забезпечення регіонів України. Регіональна економіка. 2018. №4(90). С. 56-63. URL: http://re.gov.ua/doi/re2018.04.056_u.php.

Автори

Анотація

Досліджено специфіку та основні проблеми продовольчого забезпечення регіонів України. Встановлено динаміку фондів споживання та споживання на одну особу за рік основних продовольчих продуктів населенням України. Проаналізовано кількість яких продовольчих продуктів у досліджуваний період зросла, а яких зменшилася. Сформовано рейтинг регіонів у загальному виробництві сільськогосподарської продовольчої продукції за 2017 р. Визначено динаміку виробленої валової продукції сільського господарства загалом, а також окремо тваринництва та рослинництва на одну особу. Запропоновано шляхи реалізації державної та регіональних політик щодо зміцнення продовольчого забезпечення.

Ключові слова:

продовольче забезпечення, сільське господарство, продукція тваринництва, продукція рослинництва, споживання продукції

Посилання

    
  1. Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України – 2017: стат. зб. Державна служба статистики України: офіційний сайт. 2018. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/Arhiv_u/07/Arch_spog_zb.htm
  2. Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України – 2014: стат. зб. Державна служба статистики України: офіційний сайт. 2015. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/Arhiv_u/07/Arch_spog_zb.htm
  3. Сільське господарство України – 2017: стат. зб. Державна служба статистики України: офіційний сайт. 2018. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/Arhiv_u/07/Arch_sg_zb.htm
  4. Попадинець Н. М. Модернізація промисловості як передумова перспективного розвитку внутрішнього ринку України. Економіка промисловості. 2012. №1-2(57). С. 50-58.


Веб-майстер П. Попадюк