Науково-практичний журнал
УКР   ENG
Регіональна економіка
   



Журнал Регіональна економіка -- re2020.04.057

Репозитарій ІРД НАНУ УДК [338.45:637.1](477.52); JEL Q13, R11
Маслак О. М., Самілик М. М., Вовчок С. В. Перспективи розвитку регіонального ринку молока та молочної продукції Сумської області. Регіональна економіка. 2020. №4(98). С. 57-64. DOI: https://doi.org/10.36818/1562-0905-2020-4-7.
Літер.: 10

Автори



Маслак Олександр Миколайович

кандидат економічних наук, доцент

доцент кафедри публічного управління та адміністрування, Сумський національний аграрний університет

Контакти: almaslak@ukr.net

Сторінки:



Самілик Марина Михайлівна

кандидат технічних наук, доцент

завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, Сумський національний аграрний університет

Контакти: m.samilyk@ukr.net

Сторінки:



Вовчок Світлана Володимирівна

кандидат економічних наук, доцент

доцент кафедри публічного управління та адміністрування, Сумський національний аграрний університет

Контакти: svitlana.vovchok@snau.edu.ua

Сторінки:

Анотація

Проаналізовано фактичний стан ринку молока та молочної продукції Сумської області. Зокрема, проведено аналіз виробництва та реалізації молочної сировини сільськогосподарськими підприємствами та господарствами населення, виробництва та реалізації молочної продукції; визначено фактори впливу на регіональний ринок молока та молочної продукції; запропоновано перспективи подальшого розвитку ринку молока та молочної продукції Сумської області.

Ключові слова:

ринок молочної сировини, ринок молочної продукції, Сумська область

Посилання

    
  1. Андрійчук В. Г., Сас І. С. Концентрація в аграрній сфері економіки: проблемні аспекти: монографія. Київ: КНЕУ, 2017. 303 с.
  2. Боднар О. В., Козак О. А., Копитець Н. Г. Напрями врегулювання взаємовідносин виробників, продавців і споживачів соціально-значимих продуктів харчування. Економіка АПК. 2014. № 2. С. 42-50. DOI: https://doi.org/10.32317/2221-1055.201402042
  3. Гуцул Т. А. Розвиток ринку молока в Україна. Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки). 2013. № 1(3). С. 89-94.
  4. Економіка виробництва молока і молочної продукції в Україні: монографія / ред.: П. Т. Саблук, В. І. Бойко. Київ: ННЦ ІАЕ, 2005. 340 с.
  5. Кваша С. М., Іванько А. В. Моделювання часткової рівноваги на ринку молока та молочної продукції в Україні. Економіка АПК. 2017. № 7. С. 37-46.
  6. Зведені дані про стан тваринництва України / В. М. Івченко, І. М. Демчак, Д. М. Микитюк, І. В. Свиноус та ін. К.: НДІ «Украгропромпродуктивність», 2021. 47 с.
  7. Статистична інформація. Тваринництво. Державна служба статистики України: сайт. 2019. URL: http://www.ukrstat.gov.ua
  8. Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України: проєкт наказу від 12.03.2019 р. № 118, розроблений на виконання абзацу другого частини першої статті 7 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Міністерство аграрної політики та продовольства України: сайт. URL: https://agro.me.gov.ua
  9. Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України: стат. зб. Київ: Державна служба статистики України, 2020. URL: http://www.ukrstat.gov.ua
  10. Лозинська, І. В., Данько, Ю. І. Стратегічні пріоритети розвитку скотарства в аграрних підприємствах. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2018. Вип. 1. С. 152-157.


Веб-майстер П. Попадюк