Науково-практичний журнал
УКР   ENG
Регіональна економіка
   



Журнал Регіональна економіка -- re2020.04.125

Репозитарій ІРД НАНУ УДК 338.48:339.9; JEL F15, L83
Яхно Т. П., Мартинюк У. А. Перспективні напрями розвитку вітчизняного гастротуризму в умовах євроінтеграції. Регіональна економіка. 2020. №4(98). С. 125-130. DOI: https://doi.org/10.36818/1562-0905-2020-4-15.
Літер.: 9

Автори



Яхно Тетяна Петрівна

доктор економічних наук, доцент

професор кафедри міжнародних економічних відносин, факультет міжнародних економічних відносин, Львівський торговельно-економічний університет; старший науковий співробітник відділу проблем реального сектору економіки регіонів, ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України»

Контакти: tetis74@gmail.com

Сторінки:



Мартинюк Уляна Андріївна

кандидат сільськогосподарських наук

старший викладач кафедри історії України, економічної теорії та туризму, факультет економіки та менеджменту, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького

Контакти: yljana1981@gmail.com

Сторінки:

Анотація

Визначені основні аспекти гастрономічного туризму в Україні та світі, можливі перспективи та тенденції подальшого розвитку гастрономічного туризму в нашій країні. Проаналізовані наявні різновиди та кількість гастрономічних фестивалів і турів за провідними областями України. Виокремлені чинники розвитку гастрономічного туризму в кожному регіоні та причини їх нерівномірного застосування. Також представлені перспективні напрями розвитку гастротуризму в Україні задля створення перспективного та конкурентоспроможного продукту на міжнародному ринку туристичних послуг.

Ключові слова:

туристична галузь, гастротуризм, дегустація продуктів і страв, кулінарні традиції, туристичні потоки

Посилання

    
  1. Вишневська Г. Г. Потенціал кулінарних турів у контексті спеціалізованого туризму. Актуальні проблеми історії, теорії та практики художньої культури: зб. наук. пр. 2013. Вип. 31. С. 112-118.
  2. Корнілова В. В., Корнілова Н. В. Сучасні тенденції розвитку гастрономічного туризму. Ефективна економіка. 2018. № 2. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6112
  3. Кукліна Т. С. Гастрономічний туризм на туристичному ринку України. Научные труды SWorld. 2013. № 44(1). С. 65-69. URL: https://www.sworld.com.ua/konfer30/682.pdf
  4. Календарний план гастрономічних фестивалів України. Асоціація сприяння розвитку гастрономічного та винного туризму: сайт. 2017. URL: http://agvt.nuft.edu.ua/kalendarnyj-plan-gastronomichnyh-festyvaliv-ukrayiny
  5. Скобкин С. С. Менеджмент в туризме: учеб. пособ. М.: Магистр, 2015. 448 c.
  6. Охріменко А. Г., Антоненко І. Я. Проблеми та перспективи залучення інвестицій в туристичну сферу в рамках Європейської інтеграції України. Фондовий ринок. 2010. № 16. С. 28-32.
  7. Менеджмент туристичної індустрії: навч. посіб. / ред. І. М. Школа. Чернівці: Буковина, 2003. 662 с.
  8. Сливенко В. А., Єрмакова А. О. Класичні та сучасні бізнес стратегії туристичних підприємств. Ефективна економіка. 2018. № 11. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105-2018.11.100
  9. Українська кухня. Українські традиції: сайт. 2017. URL: http://traditions.in.ua/kukhnia


Веб-майстер П. Попадюк