УДК 338.43:332.1(477); JEL L66, O15, Q18 Фера-Клемонца О. Ю. Тенденції розвитку продовольчого забезпечення регіонів України. Регіональна економіка. 2018. №4(90). С. 56-63. URL: http://re.gov.ua/doi/re2018.04.056_u.php.
Автори Фера-Клемонца Оксана Юріївназдобувач кафедри економіки і підприємництва, Ужгородський національний університет
Контакти: feraklemontsa@gmail.com
Сторінки:
АнотаціяДосліджено специфіку та основні проблеми продовольчого забезпечення регіонів України. Встановлено динаміку фондів споживання та споживання на одну особу за рік основних продовольчих продуктів населенням України. Проаналізовано кількість яких продовольчих продуктів у досліджуваний період зросла, а яких зменшилася. Сформовано рейтинг регіонів у загальному виробництві сільськогосподарської продовольчої продукції за 2017 р. Визначено динаміку виробленої валової продукції сільського господарства загалом, а також окремо тваринництва та рослинництва на одну особу. Запропоновано шляхи реалізації державної та регіональних політик щодо зміцнення продовольчого забезпечення.
Ключові слова:продовольче забезпечення, сільське господарство, продукція тваринництва, продукція рослинництва, споживання продукції
Посилання- Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України – 2017: стат. зб. Державна служба статистики України: офіційний сайт. 2018. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/Arhiv_u/07/Arch_spog_zb.htm
- Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України – 2014: стат. зб. Державна служба статистики України: офіційний сайт. 2015. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/Arhiv_u/07/Arch_spog_zb.htm
- Сільське господарство України – 2017: стат. зб. Державна служба статистики України: офіційний сайт. 2018. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/Arhiv_u/07/Arch_sg_zb.htm
- Попадинець Н. М. Модернізація промисловості як передумова перспективного розвитку внутрішнього ринку України. Економіка промисловості. 2012. №1-2(57). С. 50-58.
|